maanantai 22. heinäkuuta 2013

Every single time

Parhaimpia elokuvia ovat ne, jotka saavat katsojan koukkuun ja kadottamaan ajantajun.
Kuitenkin vain harva saa myös oikeasti katsojan epäilemään näkemäänsä. Tietenkin on elokuvia, joita katsoessa ei vain kykene tai haluaisi uskoa silmiään.


Jos nyt joku sattuisi kysymään elokuvaa, joka on onnistunut vaikuttamaan, kadottamaan ajantajun ja epäilemään näkemäänsä ja kuulemaansa, pystyisin kertomaan mielipiteeni yhtä nopeasti, kuin itse elokuva alkaa. The Imposter alkoi heti ensimmäisillä minuuteilla.  Jos kaipaa yllättävää ja kekseliästä tarinaa, mielestäni tämä on sellainen. Elokuva kannattaa vain napata, ja katsoa kylmiltään.Ensimmäistä kertaa elokuvaa katsoessani, pystyin katsomaan sitä rauhassa parisenkymmentä minuuttia. Sen jälkeen en enää meinannut pysyä aloillani.
Aloin kiinnittää niin paljon huomiota elokuvan henkilöihin ja yhtä aikaa niin pieniin mutta niin vaikuttaviin asioihin, etten enää tiennyt mitä uskoa. Ehkä istuin lukiossa muutaman psykologian tunnin liikaa, sillä hälytyskelloni alkoivat soida tavalla, jota en ennen elokuvaa katsellessa ollut kokenut. En ollut lukenut elokuvan takakantta, joten nappasin kannen äkkiä pöydältä. Yritin pimeässä tihrustaa pientä tekstiä. Takakansi oli kuin minulle tehty - se ei paljastanut elokuvasta mitään, mikä ei olisi jo tullut esiin. Minun oli vain pakko istua aloillani ja keskityttävä elokuvaan.
Elokuva oli yhtä aikaa nerokas ja häijy. Se muutti koko ajan suuntaa ja muokkasi ajatuksia. Loppua kohden tultaessa, ei enää voinut tietää, mitä olisi enää uskaltanut ajatella, ja ketä uskoa. Ajatukset lentelivät, ja vaihtoehtoja tarinan lopusta oli lukuisia. Elokuvan loputtua kuvittelen olon helpottuvan.Katsoin The Impostersin  ystävieni kanssa. Elokuvassa ei tarvitse pelätä sitä, että joku hyppää nurkan takaa, tai että tarvitsee muuten ylimääräisen housujen vaihdon. Jotain siinä kuitenkin oli, sillä eräs ystäväni ei missään tapauksessa halunnut enää jutella elokuvasta. Täytyy myöntää, että itsellekin tuli molemmilla katselukerroilla todella karmiva tunne, ja kylmän väreet kulkivat selkää pitkin. Elokuva toimii joka kerta.
Ystäväni kuitenkin joutuivat juuri siihen ansaan, mitä olinkin odottanut.  Tässä tapauksessa ansa oli manipulaatio.


15 kommenttia:

 1. Oot kyllä saanu just ahdistavimmat kuvat koko leffasta tähän! Hyrrr. :D Tää oli kyl hirmu jännittävä ja todellinen manipulaation mestariteos! Ja tosiaan, onneks ei ollut minkäänmoisia peläytyskohtauksia, ainoastaan sen pääpahiksen jäätävä creepy hymy sai kylmänväreet juokseen...

  VastaaPoista
 2. "Hirmu kiva postaus, pitää varmaan kattoa tuo leffa c: ja ihana idea blogilla, vaikuttaa kiinnostavalta!

  http://cowswings.blogspot.fi"

  Kiitos todella paljon Kameelperd kommentistasi! Valitettavasti äsken kännykällä sekoillessani poistin sen. (Onneksi sähköposti-ilmoitus on keksitty, joten löysin sen!).
  Suosittelen lämpimästi. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana kuulla Elamilia, että vaivalla miettimäni kuvat onnistuivat sisältämään tunnelmaa! :D
  Voisin kattoa ton vielä niin monta kertaa...

  VastaaPoista
 4. Kuullostaa just jännittävältä että pitää katsoa joku päivä :-D

  VastaaPoista
 5. kivan omaperänen ulkoasu! :-)


  heitätkö parit kysymykset ja lukijatki on tervetulleita:
  lifeinmyeyes--hilkku.blogspot.fi
  :-)

  VastaaPoista
 6. vaikuttaa tosi kiinnostavalta elokuvalta,pakko katsoa! muutenkin sun blogi vaikuttaa tosi kivalta ja tykkään omaperäsestä ulkoasusta:) jään ehdottomasti lukijaks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ihana kuulla, näin aloittelijana. Kiitos paljon! Toivottavasti jaksat pysyä mukana. :)

   Poista
 7. Kuulostaa todella jännältä leffalta, itse tykkään vähän enemmän sellasesta jännäristä ja kauhusta missä saa juuri tietää vähän etukäteen tapahtumat ettei tarvitse niin kovasti "pelätä". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne tavat ja mieltymykset tässäkin eroaa :) Suosittelen elokuvaa lämpimästi!

   Poista
 8. tosi mielenkiintonen postaus ja kivaa, että liityit blogini lukijaksi! jäänpä seurailemaan sunkin kirjotuksia :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Toivottavasti kiinnostut uusista postauksista.

   Poista
 9. Erikoinen tää sun blogi, hyvällä tavalla siis! :)
  Ja saitpa mut kiinnostumaan tuosta elokuvasta. Otin ihan nimen ylös, pitää myöhemmin metsästää sitä!

  http://love-ornothing.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehdin jo säikähtää "erikoista". :) Ja suosittelen ehdottomasti

   Poista