lauantai 3. elokuuta 2013

Quite Interesting


Mikä on maailman suurin eläin? Mitä tehdä, kun jääkarhu hyökkää? Minkä kappaleen myötä itsemurhatilastot nousivat? Mikä on paras paikka katsoa atomipommia? Kuinka kaukana horisontti on? Mikä on ihmisen todellinen arvo? Voiko olla liian kylmä lumisateelle?..........


Stephen Fry
 
 Kuka sanoo, ettei oppiminen voisi olla hauskaa! Nippelitiedon mestari Stephen Fry heittelee kehiin pahoja kysymyksiä ohjelmassa QI.  Yleistietämättömyyden syvään kuiluun kisaamaan kokoontuvat kolme vaihtuvaa julkisuuden henkilöä, ja miinuspisteiden osalta ennätyksiä tekevä vakiovieras Alan Davies. Välillä kisaajat saavat yllättävän vastuksen myös yleisöstä, joka toisinaan osoittautuu tietävämmäksi, kuin itse kilpailijat.


Alan Davies
 
Greg Proops, Alan Davies, Stephen Fry,  David O'Doherty,Reginald D Hunter


Ohjelmassa käsiteltävät aiheet yltävät aina kvanttifysiikasta ihmisluontoon. Kysymykset koskevat mm. uusia tietoja ja yleisiä väärinkäsityksiä, joita suurin osa pitää totena. Kannattaakin olla varovainen. Jos vastaus vaikuttaa liian itsestään selvältä, se ei ole oikein. Väärän ja odotettavissa olevan vastauksen tullessa esille, summeri pärähtää soimaan. Tällöin pistesaldo lähtee surullisesti laskuun.

Phill Jupitus, Stephen Fry, Graeme Garden, Johnny Vaughan
 
Kannattaa siis varautua yllättäviin tietoihin ja ennen kaikkea nauruun. Samalla voi löytää julkisuuden henkilöistä uusia ja yllättäviä puolia: yksi ei millään opi moneen kertaan käytyjä kysymyksiä, ja toinen onkin oikea nero. Ohjelmassa ei myöskään voi välttyä panelistien nälväilyltä toisiaan kohtaan. Välillä kiusan teko yltyy niin, että pilkka osuukin omaan nilkkaan. Onneksi ystävyys kuitenkin voittaa.
 
David Tennant, Bill Bailey
 

4 kommenttia:

 1. Pakko sanoo et tää sun blogi on tosi kiva :,D Varsinkin kun oot Doctor Who fani niinkun mä cx

  http://niittyleijona.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kehittelen muuten koko ajan Doctor Who -postausta ;)

   Poista
 2. Mistähän tätä pystyis kattomaan? Vaikuttaa hauskalta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tulee BBC Entertainmentilta kanavapaketin mukana. En oo varma muista kanavista. Toki, onhan YouTube :)

   Poista