tiistai 16. elokuuta 2016

"We're back!"
Tunturille erakoituminen ja yksin asustelu ovat välillä ihana ajatus, ja ne voivat olla helppo toteuttaa.  Vaikeinta onkin sieltä muiden luokse palaaminen. Comebackeissa on aina ne puolet, joita jokainen miettii riippumatta alasta: onko jo aikansa elänyt, kiinnostaako ketään, onko itsellä enää sitä jotain – samaa miettii myös huippumalli Zoolander (Ben Stiller). Oman juttunsa kaivaminen uudelleen esille on yllättävän haastavaa. Suurin asia, mikä yleensä estää toimimasta, on oma itse.   Zoolanderin comeback ei ollut asia, jota periaatteessa jäi suuremmin kaipaamaan. Ensimmäinen elokuva tuntui päättyvän kunnolla.  Toinen elokuva olikin suuri yllätys. Kuitenkin mainosten tullessa huomasi, kuinka sen ilmestymistä jo odotti innolla. Toinen osa hyppää nykyaikaan ja kertoo, miten elämä jatkui ensimmäisen osan päätyttyä. Menestyneet huippumallit Derek Zoolander (Ben Stiller) sekä Hansel (Owen Wilson) ovat omilla tahoillaan erakoituneet mallimaailmasta traagisten tapahtumien jälkeen. Heidät haetaan muotimaailmaan, kun murhatut julkkikset löydetään Zoolanderin ilme kasvoillaan. Kuitenkin sopeutuminen entiseen on vaikeaa. Zoolander on kadottanut oman itsensä lisäksi katseensa, ja varsinkin sen, jolla aikoinaan pysäytti heittotähden. Maailma on jo mennyt eteenpäin ja Zoolander sekä Hansel pelkäävät jääneensä jälkeen.


Toisaalta voin samaistua tunteeseen. Jostain syystä kirjoittaminen ja sen palo hiipuivat, mutta jäin kaipaamaan sitä. En saanut tehtyä aloitusta ennen kuin oma Hanselini tuli ja yritti kääntää päätäni. Joten: tässä sitä taas ollaan!  


Itse elokuvasta puhuttaessa. Vaikka jatko-osa menee aivan uusiin ulottuvuuksiin kaiken osalta, silti se on uskollinen edeltäjälleen. Sen järjetön meno ja tapahtumat jaksavat vieläkin huvittaa, jos elokuvaa katsoo järjettömällä asenteella. Tietenkään kaikki eivät syty elokuvalle, mutta sitä on turha lähteä arvostelemaan tai katsomaan liian totisesti. En vain näe miksi jaksaisin vihata tätä uutta älytöntä elokuvaa, koska se on vain huvitusta varten. Jos siis aiot katsoa elokuvan, annan vinkin: tee tämän hetken julkisuuden henkilöistä bingo-lappu ja yritä löytää elokuvasta mahdollisimman monta tuttua kasvoa.


Yritän siis comebackin muodossa löytää kadonneen katseeni kirjoittamiseen, kuten Zoolanderkin etsii omaansa. Jatketaan siis siitä mihin jäätiin tämän mysteerisen agentti/muoti-elokuvan parissa.

1 kommentti:

  1. Aivan mahtavaa! :D Tulin niin iloiseksi kun näin sulta blogimerkinnän mun blogifeedissä! <3_<3 Keep it going!

    VastaaPoista